Maslinovo ulje oduvijek je bilo i hrana i lijek.

  • Kažu da nikada dva maslinova ulja nisu ista. Svako je ulje jedinstven proizvod tla, klime, sorte maslina i dobi te metode prerade.
  • Naše maslinovo ulje je monosortno, dobiveno isključivo preradom sorte Oblica. Maslina sorte Oblica – autohtona je, najpoznatija i najzastupljenija sorta dalmatinskog obalnog područja.
  • Prerada se vrši hladnim prešanjem, postupkom kojim se najbolje čuvaju organoleptička (okus, miris, boja i tekstura) i kemijska svojstva maslinovog ulja i rezultat čega je ulje oznake ‘ekstra djevičansko’.
  • Ranom berbom zelenih plodova dobiva se izraženo mirisno svojstvo po plodu masline i zelenoj travi te blaga pikantnost. Gorčina je poželjno svojstvo jer upravo ono upućuje na prisutnost visokovrijednih spojeva (prirodni antioksidansi) i daje ulju zaštitni učinak na zdravlje ljudi.